De vigtigste teknologier til hjemmet i 2022

nilfisk reservedele

Hvad er de vigtigste teknologier til hjemmet i 2022? Teknologi har altid været en central del af omgangen med ens bolig – før i tiden var den teknologi man benytte blot meget simplere. I dag har vi nogle teknologier, der er helt essentielle for vores omgang med hjemmet, både fordi de sparer tid, og fordi hele vores hverdag er bygget op omkring deres funktioner. Selv i 2022, er de vigtigste teknologier ofte klassiske, ældre teknologier, som vi har brugt i mange årtier.

Støvsugeren

Støvsugeren er en overraskende gammel teknologi; den begyndte masseproduktion i starten af det 20. århundrede. Næsten alle har en støvsuger i sit hjem, og ved at den drastisk reducerer hvor lang tid det tager at gøre rent. Mange køber dog ofte nye støvsugere hele tiden – måske fordi de ikke er så forfærdeligt dyre, og fordi en støvsuger i ældre model kan gøre rengøring besværligt.

Man kan i stedet overveje at købe reservedele til sin støvsuger – hvis man har en Nilfisk støvsuger, den mest populære støvsuger i Danmark, kan man skaffe sig Nilfisk støvsuger reservedele. Med Nilfisk støvsuger reservedele, behøver man ikke at købe en ny støvsuger, hvis der er problemer. Nilfisk støvsuger reservedelene kan nemlig erstatte de dele, der er slidte, så støvsugeren kan fungere som ny igen. Nilfisk reservedele til støvsugeren kan f.eks. findes på linket, eller ved at søge på Nilfisk støvsuger reservedele på internettet.

nilfisk reservedele

Køleskabet

Hvordan skulle man klare sig uden køleskabet? Før køleskabet havde man en drastisk anden kost, der bl.a. var mere årtidsspecifik og lokal. Man spiste det der blev dyrket der hvor man var, fordi ting ikke kunne opbevares lige så længe. Den mad man havde skulle desuden konserveres, hvorfor man brugte metoder som f.eks. syltning. Meget klassisk dansk mad benytter stadig syltning i dag, og har sit udgangspunkt i en verden, hvor det var vigtigt at ting kunne holde sig længe.

Køleskabet, som vi kender det i dag, er vitterligt vejen til kost og kalorier for langt størstedelen af den moderne verden. Man kan slet ikke forestille sig et hjem uden et køleskab – man ville i hvert fald blive nødt til at finde et alternativ. Et køleskab er desuden virkeligt robust og har en lang levetid, så forsøg f.eks. at få genbrugt dit køleskab eller afsat det til venner, hvis du skal have dig et nyt.

Badeværelset

Et badeværelse ville man nok ikke kunne være foruden. Badeværelset går tæt hånd i hånd med kloakteknologi; måske den teknologi med størst betydning for folkesundhed nogensinde. Mange tænker med gru på ideen om at skulle gå på toilettet i skoven eller i et hul i jorden. Endnu være er det, hvis man selv skulle skille sig af med restprodukterne fra sin omgang med badeværelset. Moderne teknologi – som her faktisk ikke engang er så moderne, de første moderne kloaker blev lagt i København i 1857 – gør, at vi slet ikke behøver spekulere over den slags. Derfor er badeværelset nok en af de vigtigste teknologier i hjemmet, blot fordi det gør det så meget mere behageligt at være til stede.