Derfor skal du have et alkometer i hjemmet

sort alkometer

Elsker du også at drikke et glas vin eller at tage en øl i ny og næ? Det er der nok mange, der gør. Men det er ikke alle, der har et alkometer. ”Hvorfor skal man måske også have det?” Tænker du måske. Men læs med her, og bliv klogere på det.

Hvordan fungerer et alkometer?

Et alkometer fungerer ved, at man puster i et lille rør, som så giver dig et tal, der indikerer, hvad din alkoholpromille ligger på. Det er vigtigt, at man venter 15 minutter efter man har indtaget alkohol med at teste sig selv, ellers er det ikke sikkert, at det bliver registreret korrekt! Men hvis du vil have en helt præcis måling, så skal du faktisk vente lidt mere. Man skal nemlig vente, til alkoholen er optaget i mavesækken, og det varer cirka omkring 1,5 time. Det er desuden vigtigt, at du tager en dyb indånding, når du skal puste i alkometeret – det er den dybe lungeluft, som alkometeret skal bruge for at give et præcist tal.

Man må ikke køre bil, hvis ens promille ligger over 0,5, så hvis det ligger på alt over det, så skal du altså ikke begive dig ud på vejene! En sidste ting der kan gå galt, er, hvis man bøvser eller får et surt opstød, lige inden man tester sig selv, så kan det godt være at tallet ikke er korrekt. Men hvis du ellers følger disse forholdsregler, så kan du sagtens finde ud af, hvad din promille ligger på. Du kan finde gode alkometre på https://www.homecare.dk/.

sort alkometer på bord

Du kan styre dit indtag

Det kan enten være, at du har helt nemt ved at styre dit alkoholindtag, men det kan også være, du ikke er. Er du det mindste i tvivl, så er det nok fordi, du ikke har et komplet overblik over, hvor meget du faktisk drikker. Det kan være svært selv at vurdere, hvor meget man egentlig har drukket, og specielt hvis man drikker af en papvin, kan det være svært at huske på, om man har taget glas nummer 2 eller 3.

Den gode nyhed, er at der er en meget nem måde at holde øje med det på! Det kan du nemlig gøre ved at investere i et alkometer! På den måde kan du være sikker, at du ikke pludselig vågner op med tømmermænd en dag du skal på arbejde.

Et sjovt indslag til fester

Et alkometer behøves ikke at bruges til noget seriøst – det kan også være et sjovt indslag til en fest. Du har måske før prøvet, at en af dine venner til en fest siger noget i retningen af: ”Så fuld er jeg altså heller ikke!”, så er det jo smart, hvis du lige kan hive alkometeret frem og teste, om han eller hun taler sandt. Det kan også være, at I synes, det er sjovt at følge med i, hvor hurtigt det går, når man drikker. Det kan være svært at have et billede af, hvor fuld man faktisk er, men det er det ikke, hvis man har et alkometer!