Det rigtige udstyr til din yndlings ketchersport

ketchersport

Der findes rigtig mange fede ketchersportsgrene, og der kommer stadig nye til. F.eks. er padeltennis det sidste nye indenfor ketchersport. Det der er med ketchersport er, at alle sportsgrene som navnet hentyder, kræver en ketsjer. Desværre Det er dog desværre bare ikke den samme ketsjer, man skal bruge til de forskellige ketchersport. Her kan du læse lidt mere om, hvordan du finder det rigtige udstyr til den ketchersport, du bedst kan lide.  

Tennis 

Klassikeren tennis kender de fleste. Hvis du er nybegynder, skal du som regel gå efter nogle lidt andre ting, end hvis du er erfaren tennisspiller. Det gælder f.eks. ketsjerens længde og ketsjerhovedets størrelse. Som nybegynder vil man ofte spille med en længere ketsjer med større ketsjer, da dette vil give mere kraft i slagene. En mere erfaren spiller går ofte efter en kortere og mindre ketsjer for at få mere kontrol.  

Badminton 

I badminton findes der tre forskellige vægtfordelinger. Det er hovedlet, neutral og hovedtung. Den hovedlette ketsjer er bedst til de hurtigere spillere og ses derfor ofte ved double og mix, fordi spillet går meget hurtigt. Den hovedtunge giver mere kraft og bruges oftest af den offensive single-spiller, der gerne vil have masser af kraft på deres slag.  

Udover vægten er der også forskellige grader af stivhed. De helt fleksible ketsjere er til nybegynderne, der har brug for hjælp til at få kraft deres slag. Den ekstra stive ketsjer er til elitespillerne, der søger så meget kontrol som muligt. Viktor Axelsen spiller f.eks. med den ekstra stive ketsjer. 

Squash 

I forhold til squashketsjeren gælder der primært de samme ting som ved tennis og badminton. En tungere ketsjer, der er hovedtung, vil give hårdere slag, men være sværere at manøvrere, hvor en lettere og hovedlet ketsjer vil give bedre stabilitet, men svagere slag. Derudover gælder det samme om stivheden som ved en badmintonketsjer.  

Padel 

Når vi når til padel bliver det mere kompliceret. Padeltennis bruger faktisk ikke en ketsjer, men bruger i stedet et bat. I padel battet er der rigtig mange ting, der spiller ind. Her skal man tage højder for hovedform og greb ligesom i de andre sportsgrene, men man skal også tænke over materialer, teknologier og overflade. Der findes tre forskellige typer padelbat. Der findes det runde bat, det diamantformede bat og det dråbeformede bat. Hver af disse forskellige bat har fordele og ulemper. Det runde bat er forholdsvist hovedlet og fordi hovedet er rundt, vil man have god kontrol og et stort areal, hvor man kan ramme bolden. Det vælges ofte af nybegyndere, men nogle øvede spiller vælger det også. Det diamantformede bat er forholdsvist hovedtungt, og derfor kan man få meget kraft på slaget. Det bruges ofte af en offensiv spiller. Det dråbeformede bat har en neutral vægtfordeling. Det bruges oftest af let øvede spillere, da det er en mellemvej mellem kontrol og kraft.  

Hvis du skal købe en ny ketsjer, er det altid en god ide at få hjælp ude i den forretning, hvor du vil købe ketsjer. Så får du en der passer godt til dig.