Iværksætteri i praksis

iværksætter

Hvis du går med en ide i maven, så bør du udvikle ide til virkelighed. Allerede i startfasen af dit projekt, er du ved at udvikle dig til at blive iværksætter. Iværksætteri betegnes som den person der er initiativtager, også kaldet ildsjæl. Hvis det ender med at du får gang i en produktion, et koncept, en forretning og bliver selvstændig, så går du under kategorien iværksætter.

Iværksætter eller lille virksomhed

Der er delte meninger om, hvornår man er iværksætter og hvornår man er en lille virksomhed. Nogle mener at en iværksætter er en innovativ virksomhed som bygger nyt og producere nye ting og ydelser, hvor andre mener at en lille hjemmeforretning er en iværksætterforretning. De fleste store kendte virksomheder, er ofte startet hjemme i ejerens garage, for derefter at øge omsætningen. Iværksættere tænker som regel ud af boksen, og tager en masse chancer. Ofte ender disse chancer i en positiv retning, fordi iværksættere som regel har is i maven.

Oprettelse af virksomheder

Man kan oprette en virksomhed i løbet af få minutter, men et er at have en virksomhed, noget andet er at få kunder lokket til. Når først man opretter en virksomhed, så er der noget der hedder moms, anderledes skat, ansættelsesforhold, løn, lokaler og udgifter til revisorer og advokater. Det er ikke altid lykken at være selvstændig, så hvis du overvejer eller har oprettet en virksomhed, er det en god ide at tage med på diverse iværksætter kurser der bliver afholdt i samarbejde med blandt andet EUC og AMU centrene.

Hvis du har med kunder at gøre

Så bør din virksomhed handle om synlighed. Der skal bygges tillid op til dine kunder og dine forbrugere. Hvis kunderne fra start ikke har tillid til dig og din virksomhed, så kommer de som regel heller ikke og handler hos dig. Hvis du derimod får skabt tillid omkring dig selv og dine ydelser, så er du næsten sikker på at få en unik start. Dog skal der hele vejen igennem knokles for at holde fast i dine eksisterende og de kommende nye kunder.

Som iværksætter kan der også være risici inkluderet. Hvis ikke du har en omsætning, har du heller ikke mulighed for at udbetale løn til dig selv. For nogle er dette en kort periode, mens det for andre foregår i en længere periode. Derfor er det en god ide at have opsparet en kapital, som kan bruges på dine faste udgifter. Selvom du er iværksætter, uanset om det er hjemme i garagen eller i store fine lokaler, skal du og din familie stadig have mad på bordet.

lille virksomhed

Anvend gerne coaches så du kommer godt fra start

Iværksætteri er eksploderet de senere år, derfor findes der en hel del hjælpemidler som kan hjælpe dig godt fra start. Hvis du er produktudvikler, kan det være en fordel at udvikle noget i din fritid, så du stadig har et fuldtidsarbejde. Det kan tage alt fra 0-5 år når du går fra ide til udvikling. Modtag rette hjælp via coaches.