Sådan vælger du den rigtige mad til din hund

Glad hund

Hunden er menneskets bedste ven, og derfor er det også vigtigt at man tager sig rigtigt godt af sin hund. Som hund, så vel som for mennesker er det uhyre vigtigt, hvad man putter ind i kroppen, og det foder du vælger, til din hund kan have stor betydning for din hunds velfærd og helbred, hvis du er interesseret i at vide mere om hvordan du kan forbedre din hunds velfærd så kan du læse med her, hvor du kan finde ud af den store forskel, der egentlig kan være på det foder du giver dine kæledyr.

Hvad er vigtigt når man vælger foder?

En af de vigtigste ting, når man vælger foder, er at kigge efter kornfrit foder. Kornfri hundefoder er måske ikke noget du nødvendigvis har hørt om før, men det er en vigtigt ting at kigge efter. Kornfri hundefoder betyder at det er, præcis som det lyder, foder uden korn i. Korn kan være dårlige for din hunds fordøjelse, og kan generelt være usunde for hunde at indtage for meget af. Derfor er et kornfri hundefoder et godt alternativ hvis man vil sørge for at ens hun kun får det bedste af det bedste. Nu er det ikke bare kornene der er taget ud af det kornfri hundefoder. Hos Hike.dk kan du nemlig finde kornfri hundefoder, hvor der også er blevet renset for farvestoffer og andre kunstige ting som tilsætningsstoffer og smagsstoffer. Det er et naturligt valg som kun er produceret af de allerbedste vare og der er derfor ikke plads til ting der kan være skadelig for din hund på nogen måde.

Kend din hund og vælg den rigtige kategori

Hvis du vil være sikker på at vælge det helt rigtige foder, så er det vigtigt at du kender din hund. Der skal selvfølgelig vælges ud fra alderen af hunde, der oftest afgør, hvilket foder man skal købe, men man skal også tænke over vægten og størrelsen af hunden for at sikre sig at den for den rigtige mængde proteiner, fedt og kulhydrater. De forskellige racer, størrelser og aldre har nemlig brug for helt forskellige ting, så den forkerte pakker for det kan gøre at de mangler nogle af de vigtige næringsstoffer, som er inkluderet i andre pakker. Man kan endda få nogle helt specielle fodere der matcher din hunds personlighed. Fx hvis din hund er meget aktiv, og har brug for foder, der passer til dette.

Der skal også være plads til forkælelse

Det skal selvfølgelig ikke alt sammen handle om, hvad der bare er bedst for hunden, for det er også vigtigt at overveje, hvad din hun egentlig godt kan lide og købe foder der matcher dens smag. Der skal også være noget godt for hunden, så den ikke bare lever et liv med tør kedelig sund kost. I ny og næ, skal der være plads til en godbid ligesom vi mennesker også har brug for en godbid til tider. Selvom det måske ikke er det sundeste for hunden, så er det noget der sikre at den bliver glad og det er også godt for dens helbred. Det er vigtigt at forkæle sin hund en gang imellem.