Skal du sende en pakke? Sådan gør du papkasser til forsendelse klar

Markedet for pakkepost er eksploderet med internettets mange spændende webshops, der bugner med fristende produkter fra hele verden. I dag sendes der langt flere pakker end nogensinde før, mens brevet er blevet totalt udkonkurreret af emails og chatbeskeder. 

Skal du selv sende en pakke afsted, får du derfor her en guide til, hvordan du får gjort paprør og papkasser til forsendelse helt klar. 

Hvilken indpakning skal jeg vælge? 

Alt afhængigt af hvad du skal sende afsted, kan forskellige indpakninger være den smarteste løsning. Skal du sende billeder eller plakater, er et paprør en god løsning, da det beskytter mod, at billedfladen bliver bøjet. Papkasser til forsendelse er dog ofte den mest praktiske løsning, hvor du har god mulighed for at sende alt muligt afsted. 

Du kan få papkasser til forsendelse i et utal af størrelser og faconer, der gør det let at finde en papkasse, der passer præcist til den ting, du skal sende afsted. Sørg for at papkassen passer perfekt til din forsendelse, så det ikke bliver dyrere at sende afsted end højst nødvendigt. 

Benyt dig af bæredygtigt fyld 

Når du skal sende papkasser til forsendelse afsted, kan det være nødvendigt at fylde kassen ud, hvis du vil beskytte genstandene. Særligt hvis du skal sende skrøbelige ting afsted med posten, er en indpakning med beskyttende fyld alfa og omega. 

Bobleplast er sjovt, og de smarte skumfiduser er praktiske, men begge dele er lavet af plast. Hvis du skal sende dine papkasser til forsendelse afsted på en bæredygtig måde, kan du derfor vælge mere miljøvenlige løsninger. Her kan genbrugspapir og -pap være lige så effektivt og mindre skadeligt for naturen. 

Luk papkasser til forsendelse forsvarligt 

Køber du en papkasse lavet til forsendelser, kan de have smarte lukkeløsninger, der gør det enkelt og nemt at lukke kassen forsvarligt. Det kan dog anbefales, at du bruger pakketape til at sikre kassen med. Det beskytter mod, at pakken går op undervejs, og indholdet kan risikere at blive væk. På den måde kan modtageren også hurtigt se, om pakken har været åbnet under transporten. 

Gør det let at aflæse adresserne 

Sender du en pakke afsted, er det selvfølgelig vigtigt, at den ender det rigtige sted. Derfor skal du huske at dobbelttjekke, om du har forsynet papkassen til forsendelse med de korrekte adresser. 

Pakken skal både have modtagerens og afsenderens adresse, så den kan blive sendt tilbage til dig i tilfælde af, at modtageren ikke er hjemme eller ikke henter sin pakke. 

Vælg den rigtige fragtvirksomhed til din forsendelse 

I dag er der ikke kun ét fragtfirma til at levere samtlige pakker i Danmark, men du kan sende din pakke afsted med mange forskellige virksomheder. Derfor kan du gøre lidt researcharbejde, hvis du skal finde den helt rigtige fragtvirksomhed til din forsendelse. 

Der kan være forskel i pris og leveringstid alt efter, hvilket firma du vælger. Eksempelvis kan din pakke høre under forskellige priskategorier alt efter størrelse. Hvis du kigger dig for, kan der derfor være penge at spare på din forsendelse, hvis du vælger det rigtige firma til leveringen.