Spar tid og penge ved at teste dine batterier

batteritester

Vi kan kender det alle sammen. Børnenes julegave fra Farmor kræver batterier, lommelygten er gået kold eller du står i netop det øjeblik, hvor fjernbetjeningen stopper med at virke. Du skynder dig ud i skuffen, hvor der ligger godt og blandet af batterier i assorterede størrelser, hulter til bulter sammen med køkkenelastikker og en flaskebon fra Netto. Men du har ingen jordisk chance for at genkalde dig, hverken hvornår du har købt disse batterier eller om de har været brugt andre steder. Det er frustrerende og spild af ressourcer, fordi du måske vil bruge helt nye batterier for at være sikker og opnå en effektiv løsning på din udfordring.

Med en batteritester kan du hurtigt og nemt komme tvivlen til livs. En hurtig måling kan vise dig om batteriet er brugbart, og du kan med ro i maven helt enkelt løse dit problem.

Gør rodeskuffen brugbar igen

Meget af vores elektronik i hjemmet er batteridrevet. Det er en vigtig lille usynlig brik som muliggør vores hverdag i hjemmet, og når vores ting pludselig ikke virker, er det frustrerende. Samtidig, kan det være svært at vide om batterierne stadig har strøm på, eller om det er noget andet den er gal med.

Med en batteritester ved hånden, kan du ubesværet finde ud af hvilke batterier, der er brugbare og hvilke der ikke er. Du behøver dermed ikke lege gætteleg og udskifte batterierne en efter for at finde ud af, hvilket et den er gal med, og kan også lynhurtigt konstatere, om det er selve dit apparat den er gal med, hvis du kan se, at batterierne virker, men legetøjet som guldklumpen overtalte dig til at købe med hjem fra loppemarkedet stadig, ikke virker.

batterier

Kan batterier blive for gamle?

Ja, at batterierne ikke virker, kan også skyldes, at de er blevet for gamle. Et batteri virker på den måde, at når man aktiverer det ved at forbinde + og – i sit apparat så vil de to kamre som sidder indeni begynde at interagere med hinanden. Denne interaktion får elektronerne inde i batteriet til at bevæge sig, og dette skaber elektricitet. Imens dette sker, reagerer de forskellige kemikalier inde i batteriet ved at danne zinkdioxid og mangandioxid. Når alt zink i batteriet har reageret, er der ikke noget som får elektronerne til at strømme, og så er batteriet fladt og kan ikke bruges.

Måden en batteritester virker på er, at den går ind og måler den spænding, der er mellem de to poler i batteriet. Jo lavere spændingen er, jo sløvere er batteriet.

Spar penge på batterier

Ved dette simple hverdagshack kan du sikre dig, at du får brugt dine batterier helt op inden du kasserer dem, og ligeledes hvis du bruger genopladelige batterier, så kan en batteritester spare dig for unødigt slid på disse. Du bruger testeren til at vise dig om der stadig er strøm på batteriet, og på den måde lader du kun batteriet op, når det er nødvendigt. Hver opladning slider en lille smule på batteriet, og derfor kan det betale sig kun at lade det når det er tomt.

En batteritester kan lade alle typer af batterier og gøre rodeskuffen ganske overskuelig.