Tag på ophold i udlandet og kombiner det med din observationspraktik

ophold i udlandet for unge

Er du ung og frisk på at opleve noget nyt, så er et ophold i udlandet perfekt til dig. Hvis du er i gang med et sundhedsfagligt studie eller drømmer om at begynde på det, så kan du kombinere dit udlandsophold med praktik. Her kan du lære en ny kultur at kende og se verden, imens du kommer tættere på drømmekarrieren. Find hospitalspraktik til studenter og universitetsstuderende i udlandet på www.trymedics.dk.  

Et ophold i udlandet er en fantastisk oplevelse  

Et ophold i udlandet er en fantastisk oplevelse. Du får mulighed for at lære en masse nye mennesker at kende fra forskellige lande, og på den måde få udvidet din horisont. Måske vil du komme til et land, hvor du ikke taler sproget, men det skal ikke at stoppe dig. På ingen tid vil du kunne lære et nyt sprog eller bare at kommunikere trods sproglige udfordringer. Nyd at du er væk fra Danmark i et stykke tid ved at dykke ned i en ny og spændende kultur. Et udlandsophold giver dig mulighed for ikke at skulle spille turist hele tiden, men faktisk få et oprigtigt indblik i landets kultur og hverdagen for den almindelige borger. Vær nysgerrig og gå til det med et åbent sind. Du vil uden tvivl blive positivt overrasket.  

Den perfekte kombination af uddannelse og rejse  

Hvis du vælger at blande dit praktikforløb med et udlandsophold, så får du den perfekte kombination af uddannelse og rejse. Praktik er altid en fed oplevelse – også bare, hvis du bliver i Danmark –, så praktik i udlandet er dobbelt så fedt. Som universitetsstuderende vil du få indblik i et andet sundhedsvæsen end bare i Danmark og på den måde åbne muligheden for at arbejde rundt omkring i verden efter studiet. Du vil også få klinisk erfaring og hjælp til at vælge retning i forhold til dit speciale. Du vil have mulighed for at opleve det land, som du er i praktik i, og lære en masse både sundhedsfagligt og kulturelt. Det vil uden tvivl blive en mindeværdig oplevelse for dig.  

Du behøver ikke at være studerende  

Det er ikke et krav, at du skal være studerende for at kunne tage et udlandsophold med praktik i den sundhedsfaglige sektor. Har du endnu ikke besluttet dig for, hvad du skal studere endnu, men er nysgerrig på de forskellige sundhedsfaglige studieretninger, så er et udlandsophold med praktik også noget for dig. Her kan du få et godt indblik i, hvad det vil sige at arbejde i sundhedsvæsenet. Du vil kunne mærke, om dine studiedrømme egentlig er noget for dig. Og du vil kunne bruge erfaringerne fra opholdet på din kvote 2 ansøgning.  

Hvis du både har drømt om at rejse og at finde ud af, hvad du skal studere efter dit sabbatår, så er dette en meget god kombination. Du kan slå to fluer med et smæk, og få mulighed for at se et land, som du måske ikke oprindeligt havde overvejet at rejse til.