Vælg den rigtige dør til dit hjem

døre

Lige nu er det højsæson for nybyggeri og renovering, men har du tænkt over at de indvendige døre faktisk spiller en ret stor rolle for din boligs indretning og stil?

Det behøver ikke at være svært at finde de rette døre til dig hjem. Der er selvfølgelig rigtig mange muligheder, men hvis man griber det lidt systematisk an så finder man hurtigt frem til den helt rigtige løsning.

Dine indvendige døre skal helst passe ind, og enten være med til at fremhæve rummets stil, lysets indfald, boligens stemning osv. Derfor får du i denne artikel 5 tips til at vælge de rigtige døre.

Du kan finde både inspiration og et stort udvalg hos vinduesgrossisten. Læs med her og bliv klogere på, hvad du skal kigge efter, når du vælger nye døre.

Vælg stil

Det første du skal gøre er selvfølgelig at vælge hvilken stil du gerne vil have døren til at udstråle.

Her skal du selvfølgelig først og fremmest kigge på det eller de rum som døren skal være i.

Er det et meget lille og tætpakket rum, så vil en fyldningsdør eller en dør med mange udskæringer få det til at virke lidt rodet og overfyldt.

Du kan f.eks. vælge en glat og simpel dør, eller en dør med glas hvis du vil have ekstra lys ind.

døre

Hvilken vej skal døren åbne?

Om din dør skal åbne ud eller ind i rummet er heller ikke helt ligemeget, ligesom om den skal åbne mod venstre eller højre.

Hvis døren er placeret tæt på et hjørne giver det måske sig selv, men er det midt i rummet kan det godt være smartere at vælge det ene frem for det andet.

Tænk over hvordan du vil bruge rummet, og om døren evt. kommer til at være i vejen for noget hvis den ofte står åben.

Materialevalg

Du kan få indvendige døre i et hav af materialer, f.eks. solide døre, mdf, glas, fyldningsdøre osv.

Materialevalget bør matche æstetikken i boligen, og evt. være med til at understrege denne, men forskellige rum kan godt have forskellige typer af døre.

Til soveværelset er en god solid og tung dør i et naturmateriale måske et godt valg, mens du måske foretrækker en let glasdør mellem stue og køkken.

Valg af farve

Du skal ikke være bange for at bruge farver når du vælger en indvendig dør, du kan få stort set alle farver til dine døre.

Vælger du en dør med fyldning og dertil en god kraftig farve, kan døren virkelig blive central i din indretning.

Du kan selvfølgelig også vælge en mere neutral farve der blot komplimenterer rummets indretning og ikke er så fremstående.

Husk karmen

Sidst men ikke mindst skal du også nøje overveje hvilken karm du vil pakke din dør ind i.

Det er så at sige ofte detaljerne der tæller, har du en neutral dør skal du ikke være bange for at omkredse den med en lidt mere detaljeret karm, hvorimod hvis din dør er i en kraftig farve eller med detaljer på, bør du måske vælge en simpel karm.