Husk lofttrappen til at give nissen på loftet sin julegrød

lofttrappe

Det er jo altid hyggeligt at få besøg af nissen, og hvis man har en lofttrappe, er det nemmere at komme op på loftet, og give ham sin julegrød, så han kan spise sin julegrød i fred og ro. Dermed sikrer man både julefreden med nissefar, men også at børnene ikke bliver kede af det over at nissefar ikke får nok mad og noget at spise. Lofttrappen er også et godt redskab til at bære ting op og gemme dem på loftet, så man ikke behøver at have en stige stående i vejen. Derudover er det også mere sikkert at bruge en lofttrappe, end det er at klatre op på loftet på en almindelig stige. Køb din loftrappe i dag hos https://www.stigefabrikken.dk/trapper/lofttrapper.

Loftrummet aka glemmerummet

Loftrum er ideelle til opbevaring, da de er isolerede og ikke særligt fugtige. Der er køligt, men ikke for koldt. Derudover, loftsrum er typisk meget stille, så det er et godt sted at opbevare følsomme materialer, der kan gå i stykker eller blive ødelagt af støj. Man kalder også oftest et loftrum for et glemmerum, man sætter ting herop som man ikke lige ved hvad man skal gøre af. Man vil ikke skille sig af med tingene, de har jo en betydning eller skal muligvis bruges, men man vil heller ikke smide dem ud – velvidende at de bare står og fylder. Hvis man flytter sammen med sin partner, ryger halvdelen af tingene oftest op på luftrummet og så “kigger man lige på det senere når det passer bedre”. Det sker dog aldrig. Loftrummet er det sidste sted, hvor man ser tingene igen. De bliver glemt og kun trukket frem i forbindelse med en flytning, en tøm loftet for at få mere plads eller en renovation. Mange mennesker har problemer med at skille sig af med ting, selvom de ikke bruger dem. Det kan være svært at indse at nogle ting simpelthen ikke er værdsatte længere og at de burde fjernes fra ens umiddelbare omgivelser. Man kan derfor med god vilje stræbe sig efter at leve spartansk.

Det kan godt betale sig at leve spartansk

Det vil sige at leve et liv, hvor man kun ejer det absolut nødvendige. Dette kan være svært at gennemføre, især fordi der er mange ting, som vi mennesker forbinder med lykke og velvære. Det kan for eksempel være en sofa, der aldrig bliver brugt, men som står i stuen fordi man frygter, at hvis man ikke har den, så bliver man ikke glad. I stedet for at have de ting, som bare fylder, kan man i stedet gemme dem væk. Det kan være et loftrum, hvor man kan opbevare alt det, som man ikke bruger og som ikke har nogen funktion længere. Når vi bliver ældre, forandrer vi os ofte, og det samme gør vores behov. Hvis man derfor flytter til en mindre bolig, er det ikke sikkert, at alle ens ting passer ind. I denne situation er det en god idé at kigge på sit liv og se om man egentlig har brug for det.