Skab praktisk og stemningsfyldt belysning med bedlamper

bedlamper

Synes du, at du mangler noget belysning udenfor, kan bedlamper være det oplagte valg. Disse er både billige i strøm, flotte og praktiske. Du kan skabe din helt egen stemning og hyggekrog i haven, på terrassen, få oplyst carporten og meget mere.  Denne artikel vil vi komme nærmere ind på, hvordan du kan udnytte bedlamper – både praktisk og æstetisk.

Placering af bedlamper

Bedlamer kommer i mange forskellige udgaver. Disse kaldes også for sokkellamper. Når du skal have placeret dine bedlamper, er det vigtigt, at du ikke kun tænker på det visuelle. Skal du have oplyst et område, hvor du også har nogle praktiske gøre mål (eksempelvis oplysning af brændestablen, oplysning af carporten, hvor bilen skal bakkes ud osv.) så er det vigtigt, at du tænker over at gøre placeringerne strategiske. Lyset skal gerne lyse området op, men uden selve bedlampen kommer til at stå i vejen for dig.

Sokkellamper med eller uden censor

Sokkellamper fås både med eller uden censor. Der er fordele og ulemper ved begge typer. Har du lamper med censor, vil det være praktisk, når du kommer hjem en mørk vinter eftermiddag, og lamperne tænder af sig selv, når de registrerer dig. Har du censor på, kan du også se, når der kommer nogen, længe før de når dørklokken, lige som dette måske kan have en afskrækkende effekt på uvedkommende gæster. Ulempen ved censorstyrede sokkellamper er, at du ikke selv styrer belysningen. Det er også strømbesparende, at lamperne kun tænder, når der er brug for dem. Har du lamper uden censor, kan det være upraktisk, at du altid selv skal tænde dem, når du har brug for lys. Omvendt, så kan det være meget praktisk at have kontrollen over belysningen, når du sidder og har en romantisk middag på terrassen en flot sommeraften. Du kan også vælge bedlamper med en tidsindstillingsfunktion, hvor du selv kan styre, hvornår på dagen lamperne skal være tændt.

Find din egen stil

Bedlamper findes med mange forskellige stilistiske udtryk, der spænder helt fra det minimalistiske, til det rustikke og ekstravagante. Sokkellamper findes i følgende materialer:

  • Træ
  • Rustfri stål
  • Glas
  • Stentøj

LED bedlamper giver et pænt lys, og så er LED et økonomisk fornuftigt valg. Du kan både finde LED bedlamper med en blødt lys, der lyser et stort område op, eller med et skarpere lys, der i højere grad fungerer som stemingsbelysning. Vælg sokkellamper, der komplimenterer husets stil, hvis du ønsker et pænt og afbalanceret udtryk. Rustikke sokkellamper kan eksempelvis være af rustfri stål, sorte og med flotte detaljer. Vil du gerne gå efter et liebhaver-udtryk, kan bedlamper i flot, lyst stentøj være et oplagt valg, eller måske luksuriøse bedlamper af glas. Skal det blot være funktionelt, findes der de klassiske og simple sokkellamper, som typisk er designet i rustfri stål, i enten metal eller sort. Uanset hvilke bedlamper, du vælger, vil du helt sikkert blive glad for den ekstra belysning, der gør det nemmere at bakke bilen ud, hvis du eksempelvis bor på landet, hvor der ikke er gadelamper, eller hvis du blot ønsker at have mere lys i carporten eller på terrassen, så sommeraftenerne kan nydes længere.