Hvad koster det at få en rodbehandling?

rodbehandling pris

Der er mange, der ikke bryder sig om at gå til tandlægen, men det er stadig vigtigt, at man får hanket op i sig selv og får det gjort. Hvis man ikke sørger for dette, så kan det nemlig have store konsekvenser. Hvis du skal have lavet en rodbehandling, så er det ofte fordi, du har et hul i tanden. Dette er noget, du måske kan forebygge, hvis du husker at gå regelmæssigt til tandlæge. Der er dog ikke nogen, der er immune for at få en rodbehandling på et tidspunkt. 

Hvad sker der, hvis man ikke behandler et hul? 

Hvis du ikke får behandlet et hul, som du har i tanden, så kan det ende med, at der går infektion i tandens nerve. Når dette sker, så lukkes der for blodforsyningen, og det betyder yderligere, at tanden ikke kan få sine næringsstoffer. I sidste ende vil det betyde, at tanden dør og bliver mørk. Men hvad kan man forvente at en rodbehandling pris ligger på?  

Svært at give en præcis pris 

Det kan ikke lade sig gøre at angive en universel pris for, hvad det koster at få en rodbehandling. For det første så kan det variere fra tandlæge til tandlæge og for det andet, så kommer det også an på, hvor mange af dine tænder du skal have rodbehandlet. En ting er dog klart: Det er langt billigere at oprette en skade, der ikke er noget at blive så slem endnu. Det er også derfor, det er så vigtigt, at du sørger for at tage regelmæssigt til tandlægen. 

Gør det ondt at få rodbehandling? 

Der er for det meste to ting, der skræmmer folk i forbindelse med tandlægen. Den ene bekymring er, at man får en alt for dyr regning, der er svær at betale. Den anden bekymring omhandler, hvorvidt det kommer til at gøre ondt. Det kan være, at det også er nogle af de samme bekymringer, du har omkring rodbehandlinger. Hvis du har meget store smerter, så kan det godt være, at du skal bedøves med det samme, du kommer ind. Men for det meste, så burde det ikke gøre ondt at få en rodbehandling. Det er dog noget, der godt kan være tidskrævende. Det tager typisk omkring halvanden time, så er det altså lang tid, man skal ligge i stolen. 

Hvad sker der efter behandlingen? 

Men når du er færdig med at få din rodbehandling, så kan du godt forvente, at du kommer til at opleve lidt smerter. Det er faktisk rapporteret, at der er nogle, der oplever smerter op til 2 dage efter. Det er heldigvis et mindretal, så du kan ikke være sikker på, at det også er noget, der kommer til at ske for dig. Der er også nogle tilfælde, hvor man ikke får fjernet hele betændelsen, og så er der behov for, at man kommer ind igen. Du må lade tandlægen vurdere, hvad der er det bedste at gøre i din situation. Nu ved du lidt mere om, hvad du kan forvente af en rodbehandling.