Derfor skal du have en cykelstol til dit barn

cykelstol

Hvis du elsker at cykle, så gør du det måske meget. Det er vigtigt for oplevelsen, at man sidder godt, når man cykler – og det er lige ledes vigtigt for børn, at de sidder godt, når de sidder bagpå. Læs med her om hvorfor du skal have et cykelsæde til dit barn.

Du får cyklet mere

Det er sundt at dyrke motion, og det er sundt at cykle. Det er derfor godt, hvis du får cyklet meget. Det er en meget logisk konklusion, der lidt giver sig selv. Det er lige ledes sandsynligt, at du får cyklet mere, hvis du har børn og monterer en cykelstol bagpå. Så kan du let tage cyklen, når du skal aflevere barnet i børnehaven, eller hvis han eller hun skal hen til en legeaftale. Dette er en af grundene til, at det er smart at have cykelsæde til barn. Men der er også flere grunde, så fortsæt endelig med at læse.

Det er bedre for kroppen

Det er vigtigt for kroppen, at man får bevæget sig. Man siger, at man helst skal bevæge sig 60 minutter om dagen, men får du gjort det? Du kan hurtigt brænde nogle af minutterne af, hvis du begynder at bruge cyklen som transportmiddel. Hvis du har børn, så skal du selvfølgelig kunne tage dem med på cyklen, før det er et fuldent transportmiddel. At bevæge sig er med til at holde en række af sygdomme på afstand. F.eks. er hjerte-kar-sygdomme ofte forbundet med, at der har været for lidt bevægelse i kroppen. Du kan virkelig gøre noget godt for din krop, hvis du sørger for jævnligt at bevæge den. Det kan være svært at passe ind i et travlt skema med børn, og netop derfor er det smart, at det bare bliver en del af transporten.

børnesæde

Det er en god oplevelse

Man skal også huske, at cykling er andet end blot motion. For børnene der sidder bagpå i deres cykelsæder, er det slet ikke motion – det kan til gengæld være en rigtig god oplevelse! Du kan være med til at give dine børn følelsen af vinden i håret og et hurtigt tempo. Der er rigtig mange børn, der elsker at sidde bag på, når deres forældre cykler – og man kan næsten også selv forestille sig, hvor sjovt det kan være.

Du giver gode vaner videre

Dine børn ser op til dig og dine vaner, og du kan være med til at påvirke, hvilke vaner dit barn får. Du vil sikkert gerne have, at dine børn er sunde og raske. Hvem vil ikke det? Du kan hjælpe dem en smule på vej ved selv at have sunde vaner, som de ser op til. En af disse vaner, kan f.eks. være den med at tage cyklen i stedet for at tage bilen, når man alligevel ikke skal så langt. Der er så mange små ting, man kan ændre, hvis man gerne vil have en sund livsstil, som man giver videre til sine børn, og her er cykling et godt skridt på vejen.