Har du styr på din virksomheds immaterielle rettigheder?

IPR

Som virksomhedsejer er der mange ting, du skal styr på. Du skal sørge for, at dine medarbejdere får deres løn, og at de udfører deres arbejde ordentligt. Du skal sikre, at din hjemmeside fungerer, og at virksomheden har en tilstedeværelse på de sociale medier. Og du skal værne dig mod konkurrenter, som kunne finde på at stjæle dine idéer. Dét gør du nemmest ved at gå på https://nemrettighed.dk/ og hyre en advokat, der specialiserer sig i immaterielle rettigheder.

Hvad er immaterielle rettigheder (IPR)?

I juridiske sammenhænge skelner man normalt mellem materielle og immaterielle rettigheder. Som navnet antyder, er materielle rettigheder de rettigheder, som knytter sig til materielle ting. Disse ting kan for eksempel være fysiske produkter, som din virksomhed har produceret. Immaterielle rettigheder er derimod de rettigheder, som dækker over ting, der ikke har et fysisk format. Dét kan for eksempel være et vist design, en ny type viden eller et slogan. Immaterielle rettigheder er den danske betegnelse for Intellectual Property Rights, som forkortes til IPR, og hvis du har immaterielle rettigheder, må du selv bestemme, hvem der må bruge denne rettighed og hvornår. Når du har en immateriel rettighed, er du den eneste, der ellers må benytte rettigheden i kommercielle sammenhænge.

IPR

Hvad kan jeg bruge IPR til?

Hvis du eller en anden person i din virksomhed får en god idé, kan I med fordel undersøge, om I er de første i branchen til at få den. Er dette ikke tilfældet, har dem, der fik idéen først, sikkert allerede sikret sig ideens rettigheder, og så er der ikke nogen grund til, at I bruger mere tid på den. Er i derimod de første til at få idéen, bør I registrere den, så hurtigt I kan. Så er I nemlig sikre på, at idéen forbliver jeres.

Hvordan får jeg immaterielle rettigheder?

For at kunne få immaterielle rettigheder over en idé eller lignende, skal du finde ud af, hvilken IPR-strategi, der er mest relevant for dig. Der findes mange forskellige IPR-strategi, og hver eneste af dem knytter sig til en specifik form for immateriel ophavsret. Nogle virksomheder vælger selv at stå for alt, der knytter sig til ophavsret og immaterielle rettigheder. Men hvis du vil være helt sikker på, at opgaven bliver udført korrekt, bør du hyre en advokat. Indtil du hyrer advokaten, kan du desuden overveje at lade dem, der kender til idéen skrive under på en NDA, der juridisk set forhindrer dem i lovligt at udbrede kendskabet til din idé.

Hvorfor skal jeg hyre Nemrettighed?

Nemrettighed er en del af Danmarks Digitale Advokater, og dét betyder, at firmaet i forbindelse med immaterielle rettigheder har digitaliseret de processer, der traditionelt set knytter sig til immaterielle rettigheder. Som resultat kan Nemrettighed holde priserne helt i bund, og dét er den mest fremtrædende grund til, at du bør hyre netop dette firma til hjælpe dig med at holde styr på din IPR. Dertil er samtlige af Nemrettigheds advokater specialister i immaterielle rettigheder, og derfor kan du være sikker på effektiv og kompetent håndtering af din sag.