Vådrumsmaling: Beskyt dit hjem mod fugtskader

vådrumsmaling på nettet

Vådrumsmaling er den eneste effektive måde, hvorpå du kan beskytte dine vægge og klinker i vådrum mod at blive angrebet af fugt. Malingen er nemlig lavet til at beskytte dine overflader mod vandstænk, dråber og damp, så det ikke trænger ind i materialerne og giver fugtskader. 

Her får du en introduktion til vådrumsmaling og dets mange anvendelsesmuligheder. 

Her skal du anvende vådrumsmaling 

Du kan anvende maling til vådzone de steder, hvor du oplever, at vægge eller klinker ofte udsættes for fugt. Dette gælder derfor særligt: 

  • Badeværelse 
  • Bryggers 
  • Køkken 

I badeværelset er vægge og klinker konstant udsat for fugt, og derfor er det mest hensigtsmæssigt at vælge en vådrumsmaling. Det beskytter nemlig dine vægge bedst muligt på sigt. Du skal dog stadig have vådrumssikret rummet, for malingen kan ikke erstatte det. 

Derfor har vådrumsmaling mange anvendelsesmuligheder 

Du kan dog bruge malingen mange andre steder end blot badeværelset, hvor du let vil kunne tørre overfladen af og beskytte den mod fugt. 

Vådrumsmaling er selvfølgelig obligatorisk på badeværelset, men det har også mange andre anvendelsesmuligheder. Det er nemlig også en god ide at beskytte vægge eller klinker over håndvasken i køkkenet eller bryggerset mod vandsprøjt.  

Malingen til vådrum kan også beskytte væggen eller klinkerne over komfuret, hvor dampen ofte står lystigt op af gryder og pander. Her kan det være nødvendigt ofte at tørre overfladerne af med en fugtig klud efterfølgende, når fedt og madrester har spruttet op på væggen. Vådrumsmaling giver en ekstra beskyttende overflade, der kan tåle gentagen overtørring og afvask. 

Malingen er oplagt alle steder, hvor der er vand, fugt eller gerne let skal kunne rengøres. 

Hvilke typer vådrumsmaling findes der? 

Den meste maling til vådrum er lavet med akryl. Akryl har gode fugtafvisende egenskaber, så det er ekstra modstandsdygtigt overfor angreb af mug og skimmel. 

Når det kommer til maling til vådrum, kan du få det i en blank eller mat udgave. Jo højere glans du vælger, jo mere glinsende og blankt bliver udtrykket. Glansen betyder dog også noget for malingens holdbarhed, og jo højere glans, jo lettere er overfladen også at rengøre og holde ved lige, uden at malingen smitter af. 

Du kan sagtens vælge en festlig nuance, hvis der gerne må være knald på rummets vægge. Det er nemlig muligt at få tonet din maling til vådrum for at skabe en unik og personlig farve til dit hjem. 

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber vådrumsmaling? 

Når du køber maling, så kan du med fordel overveje følgende ting, før du investerer i mange liter til badeværelset, køkkenet eller bryggerset. Det er nemlig vigtigt at overveje dækkeevnen og prisen for det fulde maleprojekt. 

Jo bedre dækkeevne, jo færre gange skal du male væggen over for at få det bedste resultat. Her kan prisen også spille en faktor, da en bedre dækkeevne kan betyde et billigere projekt i det store billede. 

Det er også en god ide at tjekke efter miljømærkninger, så du er sikker på, at maligen ikke er giftig at indånde over længere tid.